tiistai 10. helmikuuta 2015

Love It. Expo 2015

Nelisen kuukautta sitten meitä lähestyttiin viestillä, jossa tiedusteltiin halukkuuttamme osallistua Kouvolassa järjestettäviin messuihin. Idea oli hauska; asioita, palveluja ja harrastuksia, joista hyvin laaja skaala ihmisiä pitää.

Pienen harkinta-ajan jälkeen päätimme ottaa messuihin osaa.

Mietimme pitkään millaisen messupisteen haluaisimme luoda. Arilla oli omat ideansa, ja minulla omani. Ari sai miettiä pisteen ulkonäköä, ja minä keskityin lähinnä siihen, mitä tietoa haluaisimme jakaa. Koska yhdistyksemme on voittoa tavoittelematon, päätimme jättää varsinaisen myynnin pisteeltämme kokonaan. Halusimme esitellä pelkästään flipperiharrastusta Suomessa sekä omaa toimintaamme. Siksi myös pisteessä olevat flipperit olivat messuvieraiden kokeiltavissa maksutta.

Messuja edeltävänä torstaina Ari ja minä kävimme valmistelemassa messupisteelle tulevat flipperit kuljetuskuntoon. Kahdestaan se sujui suht ripeästi; pallot ulos koneista, backboxit alas ja liinoilla kiinni ja lopuksi jalat irti ja koneet selälleen. Olisin mielelläni pessyt pelien kentät pikaisesti ennen koneiden niputtamista, mutta aikaa ei juuri ollut.
Perjantai-iltana alkoi sitten armoton uurastaminen. Ari kuljetti flipperit kaupungintalolle isänsä kanssa, kun minä ja Arin äiti, Annele, järjestelimme messupisteemme pöytää.

Lähtökohta oli tämä. Saimme kahvion viereisen nurkkauksen kokonaan käyttöömme, joten tilaa kyllä riitti.

Annele ystävällisesti valmisti meille bannerin, jonka viritimme pöydän eteen. Mukanamme oli myös kaksi näyttöä, jotka toimittavat tulosnäyttöjen virkaa pelihallillamme. Toiselle näytölle tulisi messuilla järjestämämme kisan tulokset, toiselle informaatiota flipperinpeluusta Suomessa sekä yhdistyksen toiminnasta.

Systeemit pelaa! Jihuu!


Koneiden roudaaminen kaupungintalolle vei jonkin aikaa erinäisistä syistä, mutta lopulta ne saatiin messualueelle. Tässä vaiheessa alkoi muu vielä paikalla ollut messuväki poistua paikalta. Saimme onneksi kuitenkin luvan jäädä pystyttämään koneita, sillä ei olisi ollut muita näytilleasettajia kohtaan reilua jättää kolmea flipperiä keskelle messualuetta.
Fish Tales jo paikallaan, backbox alhaalla

Viimeistä siirtoa vajaa, Mousin' Around vielä vailla takajalkoja.


Ari valmistelemassa Apollo 13:a ja Fish Talesia käynnistystä varten, minä kiskon flipperikärryä paikalleen saadun Mousingin alta.

Koneet viimein pystyssä, Mousingiin vielä lasi ja lukkorauta paikalleen.


Viimein messupiste pystyssä, kolmen ja puolen tunnin uurastuksen jälkeen!

Meidän pisteelle ei ollut vaikea löytää!


Ensimmäisen messupäivän aamuna vielä uupui yksi osa pisteeltämme, jota varten VP oli alkanut rakentamaan telinettä, joka lopulta ei kuitenkaan valmistunut.
Suunnitelma B - vanha taitettava nojatuoli, joka sekin osoittautui toimimattomaksi ratkaisuksi. Suunnitelma C, jota sitten käytimme koko messuviikonlopun ajan, pöytä, jolle tämän kummallisen näköisen kapistuksen lopulta asettelimme.

Koska meillä on Mousin' Aroundille ylimääräinen kenttä, saatoimme sillä esitellä mitä pelikentän alta löytyy. Tämä esittelykohde tuntui kiinnostavan ja houkuttavan väkeä pisteellemme, ja sitä kautta myös kokeilemaan pelejä.

Hopeakuulan pääpari valmiina edustamaan!


Koko viikonlopun väkeä kulki pisteemme editse varsin tasaisesti. Useimmat kiinnostuivat sen verran, että uskaltautuivat kokeilemaan koneita.
Saimme myös kiitettävästi osallistujia Set high score -kisaan, jonka 10 parasta palkittiin pääsylipuilla pelihallille.Messuväestäkin saatiin muutamat kokeilemaan flipperinpeluuta.


Suurin osa pisteellämme käyneistä olivat pelanneet flippereitä vuosia sitten, kun ne vielä olivat osa suomalaista kulttuuria muutenkin. Niitä löytyi joka huoltoasemalta, baarista ja liikuntakeskuksistakin.
Löytyi myös muutamia, jotka eivät olleet vielä koskaan flipperiä nähneetkään, ja saivat opastuksellamme pikaisen kurssin kuinka flipperiä pelataan.

Päivä #2, Ari valmiina ottamaan kävijöitä vastaan!


Sunnuntaina tuli lunta. Ja sitä tuli ihan koko päivän. Aamusta iltaan, ja tiet eivät olleet mitä parhaimmassa kunnossa.
Onneksi väki oli malttanut lähteä liikkeelle huonosta ilmasta huolimatta.


Kisaan saatiin lisää osallistujia ja toiminnastamme saatiin kertoa monelle kiinnostuneelle. Ja tietysti paikalla kävi myös hallilla jo aiemminkin käyneitä pelaamassa ja meitä moikkaamassa.


Messuviikonlopun lopullinen kisaan osallistuneiden lista. Kuvan ottohetkeä myöhemmin pelaajajärjestys vielä muuttui high score -tuloksen noustua, aivan viimeisillä minuuteilla ennen messun virallista loppua!


Noin varttitunti ennen messujen loppua. Vielä on yksi koitos edessä...


Messut päättyivät klo 16, ja näytteilleasettajat alkoivat purkaa pisteitään. Suurimmalla osalla purku oli suht helppoa, ainakin meihin verrattuna. Onneksi purkuporukkaa oli ihan hyvin paikalla.

Jelppiä saatiin ulkopuoleltakin, kiitos vaan Teemulle siitä!Koska koneita ei saa siirtää pystytettynä, eivätkä ne jalkoineen mahdu Hopeakuulan parivaljakon pakettiautoon, oli niistä laskettava backboxit alas ja jalat irrotettava. Ja koska pakuun ei kolme konetta mahdu yhtä aikaa, oli roudaus tehtävä taas kahdessa erässä.
Ensimmäinen kone ja kaikki pienempi tavara saatiin ensimmäisessä kuormassa. Rappuja toki joutui ravaamaan ja ruuhkaa tuli kun muutkin purkivat omia pisteitään yhtä aikaa. Ilman ikäviä yhteentörmäyksiä onneksi selvittiin.

Kaiken kaikkiaan onnistuneet messut, jos meiltä kysytään! Vaikka pisteen pystytys ja purku olivatkin melko rankkaa puuhaa, oli se kaiken sen messuhuuman arvoista. Meille jäi erittäin hyvä mieli ja haluammekin kiittää niin Sanna Solkista ja Love It. Expoa kuin kaikkia messuissa käyneitä ihmisiä, jotka maltoitte pysähtyä katsomaan, lukemaan, juttelemaan ja kokeilemaan messupisteemme tarjontaa! Kiitos!

-Pilvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruusuja? Risuja? Terkkuja? Laitapa meille viestiä!